HORARIO ATENCIÓN PADRES

HORARIO ATENCIÓN PADRES

Srta. Lourdes: Martes de 12 a 13 h. / Martes de 13 a 14 h.

Srta. Nuria: Martes de 12 a 13 h. / Martes de 17 a 18 h.

(Para evitar esperas es conveniente que pidáis cita previa a través de la agenda de los alumnos/as)

viernes, 8 de octubre de 2010

9 D'OCTUBRE

HOY HEMOS CELEBRADO EN EL COLE EL 9 D'OCTUBRE, FIESTA DE LA COMUNIDAD VALENCIANA. AHÍ OS DEJAMOS UNA PEQUEÑA RESEÑA DE LO QUE CONMEMORAMOS ESE DÍA Y UNAS FOTOS DE COMO NUESTROS ALUMNOS/AS LO HAN TRABAJADO EN CLASE.

EL 9 D'OCTUBRE

Cada una de les comunitats autònomes ha triat un dia de l’any per a celebrar la festa de la comunitat. Aquest dia es recorda un fet que va tenir molta importància per a la comunitat.

La festa de la Comunitat Valenciana és el 9 d’Octubre. Però, què va passar aquest dia?; per què és tan important?

“Fa més de 800 anys, el 9 d’Octubre de 1238, Jaume I va conquerir València als musulmans i amb això va iniciar la creació d’una comunitat de gent al territori valencià, és a dir, va fundar un nou regne. Un regne que tenia les seues pròpies llibertats i institucions i dictava els seus furs.

Aquests drets i institucions van ser eliminats pel rei Felip V a partir del 1707, després de la batalla d’Almansa. Però, des del 1982, amb l’aprovació de l’Estatut d’Autonomia, els valencians i les valencianes hem recuperat l’autogovern i algunes d’aquelles institucions i drets”.

Tots el valencians i valencianes tenim l’obligació de contribuir a crear el projecte de convivència i d’autogovern que es va iniciar el 9 d’octubre de 1238.


Nuestros Alumnos/as



5 comentarios:

  1. los chicos/as de 5º de primaria me parecen muy listos y posan muy bien en las fotos os animo a que pongais mas y nos conteis vuestras experiencias. besos mama de 5º

    ResponderEliminar
  2. los de sexto de primaria son los mejores y son guapas y guapos

    ResponderEliminar
  3. somos las divinas chicas atrevidas somos lo mejor que hay nuestra clase es divina la de 6 de primaria y la de 5 de primaria son de populares mira esa fea aqui hay otra fea haqui no pueden entrar

    ResponderEliminar
  4. que guapos hemos quedado los de 5 de primaria

    ResponderEliminar
  5. ui me acabo de enterar q te gusta patito feo q infantil los de 5 somos cristiano y vosotros palop jajaja

    ResponderEliminar